Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Weerloze beer zal worden afgeschoten in zuid Noorwegen

  • Karel Koosel

    Bericht:

    Kamgaren

    Gepubliceerd 13.03.2012.

    De beer slapende beer ligt te slapen in hun warme holen … in ieder geval nog enkele weken (noors kinderliedje). En als de beer wakker wordt en de slaap uit zijn ogen wrijft, staan jagers die bereid de beer neer te knallen met een scherp geladen geweer bij het hol, schrijft Lars Haltbrekken in dit bericht, dat werd gepubliceerd in Adresseavisen 10 Maart.

    Geplaatst door Lars Haltbrekken

    De staat Directoraat voor Natuurbeheer (DN), staat op het punt een intense achtervolging op beren te beginnen die we al eeuwenlang niet eerder hebben gezien in Noorwegen. Toen de beer zijn eerste set van de tracks voorjaar sneeuw buiten de den wordt, aan de vertegenwoordigers van de lidstaten er met helikopters en sneeuwscooters en doen wat ze kunnen om de dieren te doden. De beer, dat is een zeer bedreigde diersoorten een kans.

    Folding jacht gestart in een situatie, waar ondanks de zorgvuldige controle er niet in geslaagd om meer dan 166 beren te tellen in het land. 25 van deze moeten worden gedood in het voorjaar. DN zegt dat ze kan niet garanderen dat zij in staat zal zijn om zoveel beren te doden in deze roekeloze manier, maar om te doen wat ze kunnen.

    Vorig jaar werd in de wet opgenomen dat zes beren zich mochten voortplanten. Het is een doel dat we ten minste 12 beren krijgen die zich voort gaan planten. Als we zien hoe de beer daadwerkelijk wordt behandelt, is het niet meer mogelijk om te geloven dat het de overheid ernst is met deze doelstelling.

    Jagen buiten het hol is een zogenaamde preventieve maatregel. Een mannelijke beer kan komen om af en toe om een schaap te nemen in de zomer. Dus hier is het het beste om het te doden voordat het wordt kwaad geschiedt. Wat rechtsstaat? We hebben nu niet de beren gaan om kwaad te doen om de kudde deze zomer. Maar, wat maakt het uit? Het doel is gewoon om zo veel mogelijk beren neer te schieten toch.

    Folding jacht wordt ook gewerkt in een tijd waarin de beer minder en minder schade maakt. In 2011 werd het vervangen door 3850 schapen en lammeren gedood door een beer. Het is een daling van 20 procent ten opzichte van 2010 en 45 procent vanaf 2009. Hoe op aarde kan de staat de eigen natuurlijke als managers toestaan ​​dat dergelijke onethische jacht methoden worden gebruikt?

    Bear jacht die worden geïnitieerd in de nabije toekomst is niet het enige voorbeeld van onethisch beheer van onze roofdieren. Eerder deze winter, heeft de staat ook de jacht geopend op de veelvraat. Zelfs in de tijd dat ze jongen hebben, wordt de veelvraat in holen met zijn jongen doodgeschoten, een periode waarin de dieren rust en stilte nodig hebben.

    In Noorwegen hebben we een fantastische biodiversiteit. Men zegt dat het doel van het management is om ervoor te zorgen dat: “. … De soort komt voor in levensvatbare populaties in hun natuurlijke ranges ' Er is geen uitzondering voor beren in deze bepaling. Maar de administratie nu wordt beoefend, niet overeenkomt met een redelijk inzicht van het wetsontwerp. Wat gebeurt er vecht de natuur en niet verdient de term beheer van natuurlijke hulpbronnen. Friends of the Earth is in beginsel niet tegen de roofdieren, maar het zal redelijk en fatsoen grenzen. Ik heb medelijden met de medewerkers van de Noorse natuur Inspectie die gedwongen worden om tijd en middelen besteden aan pat jacht op beren. Onze behandeling van de roofdieren gaan van kwaad tot erger. Het wordt steeds problematischer voor Noorwegen als ”milieu-natie."

    Om de beren uit te DN mensen te stimuleren om een ​​beer tracks en observaties rapporteren van hun wandelingen in de natuur. Friends of the Earth heeft vele jaren geprobeerd bij te dragen aan een goed roofdier beheer, en een aantal van onze leden in kennis worden gesteld van de beer tracks. Helaas kan niet doorgaan. Mensen moeten niet meer informatie geven over de nummers vonden ze voor beren in het wild. Het volgende wat ze zullen zien is wanneer de helikopters het nemen van off-white managers met scherpe wapens geladen aan boord. Het is het beste om te zwijgen als je een beer hebt gezien.

  • Hans

    beren walvissen, daar word wel meer geschoten. Noorwegen is geen EU lidstaat , maar wel qua ontwikkeling gelijk , dus vanuit de EU kan er geen jacht beperkingen komen , en dan nog is jacht op fauna grotendeels een binnenlandse aangelegenheid . Te idioot dat dit nog gebeurt , door die noormannen zijn er al veel walvisachtige verdwenen. . Ik had er bijna kunnen zijn in die streek in oktober 2010 , toen ik in Denemarken was, 3 uur varen en was een goedkoper aanbieding maar de hond moet een bloed onderzoek om mee te mogen dus dat ging niet en dan de nog de wetgeving met brommobielen , Dus dat feest ging niet door het is geen EU land en daar zijn ze dus verboden , tenzij je een invalide verklaring heb. EU lidstaten moeten ze toelaten.

    Met vriendelijke groeten Hans

    http://s1264.photobucket.com/albums/jj486/Faunamonitoring